Sektor za intelektualnu svojinu MAGAT se bavi u prvom redu patentnim inženjeringom i izradom dokumentacije za zaštitu patenata, malih patenata, dizajna, žigova i autorskih prava, za potrebe naručilaca (pojedinca i firmi) u postupku podnošenja zahteva za zaštitu prava intelektualne svojine u zemlji i inostranstvu.

Sektor se bavi pružanjem usluga kako u pretraživanju tako i pri izradi patentne dokumentacije svim inovatorima, samostalnim zanatskim radnjama, malim i srednjim preduzećima, fakultetima i institutima, kao i drugim kreativnim subjektima koji se bave pronalaženjem i kreiranjem novih rešenja u svim oblastima života i rada, za bilo koji vid intelektualne svojine. Sektor pruža usluge svim zainteresovanim subjektima i u kreiranju novih proizvodnih programa baziranih na zaštićenim pravima intelektualne svojine - patentima, malim patentima, žigovima, dizajnu i autorskima i srodnim pravima.

Sektor se sastoji od zastupnika, specijalista za intelektualnu svojinu i dizajnera, kao i iskusnih patantnih inženjera sa dugogodišnjim radom i praksom u zastupničkim organizacijama i Zavodu za intelektualnu svojinu.

Sektor se bavi i poslovima kao što su:

• Savetovanje u procesu upravnog postupka koji se vodi pred Zavodom za zaštitu intelektualne svojine i drugim državnim organima, u svim postupcima za registrovanje, zaštitu, ostvarivanje i odbranu prava intelektualne svojine;
• Savetodavne i konsultantske usluge u vezi sa različitim pitanjima intelektualne svojine, prvenstveno u kreiranju novih proizvodnih programa kao i plasmana na tržištu;
• Druge usluge u vezi sa patentima, uključujući prenos prava, licenciranje, održavanje prava, pretraživanja baza;
• Savetujemo klijente kako da vode postupak zaštite u nacionalnoj fazi PCT prijave patenta, kao i EP prijave;
• Savetujemo i preduzimamo mere u slučajevima povrede žiga;
• Dajemo savete o pitanjima da li je predloženi dizajn podoban za registrovanje kao i o samom postupku registrovanja;
• Izvršavamo brzo i efikasno različite vrste pretraživanja u vezi sa patentima, žigovima i dizajnom;
• Vršimo obuku kadrova koji će voditi poslove intelektualne svojine u svojim firmama;
• Držimo informativna i namenska predavanja o zaštiti intelektualne svojine u firmama po pozivu.

Kalendar obuka

<< сеп 2018 >>
пусчпсн
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


OPEN DAY

saznajte više

svakog četvrtka
Vreme: 10h - 15h

Prijave se vrše na:

Tel: +381 (0)11 3514 367
Mob: +381 (0)60 6470 180
Email: office@magat.rs


 

OPEN DAY

Pozivamo Vas da dodjete na „Open day MAGAT-a“ gde možete dobiti osnovne informacije iz metrologije i sistema kvaliteta, kao i informacije o postupcima zaštite prava intelektualne svojine, a koji je namenjen:

1) svim osobama u akreditovanim i neakreditovanim laboratorijama za ispitivanje/etaloniranje i kontrolnim telima, koji imaju nedoumice u bilo kom segmentu svog rada, koji se odnosi na sistem menadžmenta ili aktivnosti ispitivanja/etaloniranja/kontrolisanja merila.

2) svim pojedincima i firmama koje imaju potrebu da štite svoje tehnološko stvaralaštvo u vidu intelektualne svojine (patenti, mali patenti, žigovi – brendovi, dizajn i autorska i srodna prava), za pretraživanje baza patenata, žigova i dizajna, kao i pri kreiranju novih proizvodnih programa.

’Open day’ se održava svakog četvrtka u mesecu tokom cele godine. Da biste se prijavili na ’Open day’, molimo Vas da nam na e-mail adresu office@magat.rs pošaljete Vaše podatke, i to:

- ime i prezime,
- broj telefona,
- e-mail adresu,
- oblast koja Vas interesuje,
- naziv preduzeća u kojem ste zaposleni (nije obavezno)
- odredjena pitanja u vezi sa temom konsultacija (nije obavezno).

Uz interaktivni rad, kroz razmenu iskustva i druženje, naši eksperti i stručnjaci pružaju konsultacije i stručnu pomoć, kroz konkretne odgovore usmerene ka rešavanju postavljenih problema.

Nudimo:
Pisani materijal sa konsultacija (sastanka) sa zajedničkim rešenjima do kojih smo došli (materijal se dobija odmah narednog ponedeljka)

Kafa + Cheesecake
Cena: 1200,00 dinara/po satu + PDV