SAMSUNG

mr Milorad G. Teslić - dipl. maš. inž., karijeru je započeo u PKB i FMO Beograd, kao glavni projektant, šef konstrukcionog biroa i rukovodilac razvoja i investicija. Bio je konstruktor prve srpske automatske mašine za proizvodnju jezgara u livničkoj industriji, za koju je dobio nagradu Privredne komore Beograda 1982. Autor je niza konstrukcija koje su i danas u primeni, a za svoje patente i inovacije dobitnik je Savezne prvomajske nagrade rada 1984. Pisac je preko trideset knjiga, udžbenika i priručnika tehničke struke. Za postignute uspehe na polju novatorstva, ukazom Predsedništva SFRJ odlikovan je Ordenom rada sa zlatnim vencem 1986. Dugo je, kao načelnik, bio zaposlen u Zavodu za intelektualnu svojinu RS. Kao patentni inženjer i specijalista za intelektualnu svojinu u periodu 1987-2013 učestvovao je u kreiranju zakonskih rešenja za sve vidove intelektualne svojine. U Zavodu je učestvovao u organizaciji školovanja i obuci specijalista za industrijsku svojinu stručnjaka iz privrede. Od 1990-2004 bio je urednik Glasnika inteketualne svojine.  Od 2011. je imenovani sudski veštak upisan u registar veštaka Ministarstva pravde za: a – za oblast tehnologija i metalurgija – uža specijalnost prehrambena tehnologija; b – za oblast mašinska tehnika – uža specijalnost: mašine i uređaji, naprave i postrojenja, c – za oblast intelektualna svojina.

 

Slika Marina 20Nov2014Marina Bobić-Dolinić - dipl. maš. inž., završila je Mašinski fakultet u Beogradu, odsek proizvodno mašinstvo u zvanju Master of Science. Radno iskustvo započela je u BBS Termoelektronika d.o.o, u Odeljenju Intelektualne svojine kao patentni inženjer. Na ovom radnom mestu učestvovala je u izradi dokumentacije za zaštitu patenata, malih patenata, dizajna, žigova i autorskih prava, za potrebe pojedinca i firmi. Takodje je učestvovala u rešavanju raznih problema vezanih za povrede prava na žigove (brendove). Radila je na različitim vrstama pretraživanja (izrade rešerša) u vezi sa patentima, žigovima i dizajnom. Kraće vreme radila je kao operater u Narodnoj Banci Jugoslavije, Zavodu za obračun i plaćanja. Takodje je radila kao asistent u Marketing odeljenju AP d.o.o. (Pepsi Cola) na poslovima ažuriranja baza podataka. Stalno je zaposlena u Ikarbusu, Odeljenju razvojno tehničkih poslova, prvo kao projektant, a sada je inženjer homologacije.

Kalendar obuka

<< авг 2018 >>
пусчпсн
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2


OPEN DAY

saznajte više

svakog četvrtka
Vreme: 10h - 15h

Prijave se vrše na:

Tel: +381 (0)11 3514 367
Mob: +381 (0)60 6470 180
Email: office@magat.rs


 

OPEN DAY

Pozivamo Vas da dodjete na „Open day MAGAT-a“ gde možete dobiti osnovne informacije iz metrologije i sistema kvaliteta, kao i informacije o postupcima zaštite prava intelektualne svojine, a koji je namenjen:

1) svim osobama u akreditovanim i neakreditovanim laboratorijama za ispitivanje/etaloniranje i kontrolnim telima, koji imaju nedoumice u bilo kom segmentu svog rada, koji se odnosi na sistem menadžmenta ili aktivnosti ispitivanja/etaloniranja/kontrolisanja merila.

2) svim pojedincima i firmama koje imaju potrebu da štite svoje tehnološko stvaralaštvo u vidu intelektualne svojine (patenti, mali patenti, žigovi – brendovi, dizajn i autorska i srodna prava), za pretraživanje baza patenata, žigova i dizajna, kao i pri kreiranju novih proizvodnih programa.

’Open day’ se održava svakog četvrtka u mesecu tokom cele godine. Da biste se prijavili na ’Open day’, molimo Vas da nam na e-mail adresu office@magat.rs pošaljete Vaše podatke, i to:

- ime i prezime,
- broj telefona,
- e-mail adresu,
- oblast koja Vas interesuje,
- naziv preduzeća u kojem ste zaposleni (nije obavezno)
- odredjena pitanja u vezi sa temom konsultacija (nije obavezno).

Uz interaktivni rad, kroz razmenu iskustva i druženje, naši eksperti i stručnjaci pružaju konsultacije i stručnu pomoć, kroz konkretne odgovore usmerene ka rešavanju postavljenih problema.

Nudimo:
Pisani materijal sa konsultacija (sastanka) sa zajedničkim rešenjima do kojih smo došli (materijal se dobija odmah narednog ponedeljka)

Kafa + Cheesecake
Cena: 1200,00 dinara/po satu + PDV